2021/10/21–26
Agnės Juodvalkytės, Philippe Gerlach ir Brian Pyle instaliacija ir garso performansas „Susibūrimas“

Spalio 21 d. 19 val. galerijoje „Atletika“ pristatoma menininkų Agnės Juodvalkytės, Philippe Gerlach ir garso atlikėjo Brian Pyle (Junk DNA) instaliacija ir garso performansas „Susibūrimas”.

Agnės Juodvalkytės ir Philippe Gerlach kūrinius bus galima apžiūrėti iki spalio 26 d. Paskutinę instaliacijos veikimo dieną, spalio 26 d. 18 val. instaliacijoje vyks pokalbis/susitikimas su menininkais ir kuratore Monika Lipšic. Šis renginys yra menininkų rezidencijos kultūros komplekse SODAS 2123 dalis.

Agnė Juodvalkytė yra menininkė, gyvenanti Berlyne ir Vilniuje. Ji dirba daugiausia tekstilės ir abstrakčios tapybos srityse. Agnė yra baigusi tapybos bakalauro studijas Vilniaus dailės akademijoje (2010) ir kinematografiją Castilla La Mancha universitete Ispanijoje (UCLM, de Bellas Artes de Cuenca fakultete) (2009). Menininkė neseniai pristatė savo naujausius kūrinius parodose ANSKA, Blake & Vargas galerijoje Berlyne; grupinėje parodoje Audra, Pamario galerijoje Juodkrantėje; Cosmic Thread, Enter meno erdvėje Danijoje; Terpė, AV17 galerijoje Vilniuje (2020).

Agnė žvelgia į tekstilę kaip į tam tikrą struktūrą, per kurią galima suprasti kultūrą, istoriją ir technologijas. Menininkei svarbus kūrybinis procesas, kuriame ji dirba su įvairiomis medžiagomis, natūraliais pigmentais, grafito dulkėmis, naudoja rūbus, savo močiutės austus audinius, įvairius augalus. Dažnai antropomorfiški menininkės kūriniai prikelia praeities akimirkas dabartyje, tampa daugiamačiais artefaktais prasitęsiančiais ne tik erdvėje, bet ir laike.

Philipe Gerlach yra menininkas ir fotografas, savo darbuose dažnai naudojantis asmeninius ir autobiografinius motyvus. Jis yra gimęs Grenoblyje, užaugęs Prancūzijoje, Kanadoje ir Bavarijoje, Vokietijoje. 2008 m. baigęs Linzo Menų Universtitetą Austrijoje, Philippe persikraustė į Londoną, kur dirbo menininko Nick Waplington asistentu. Vėliau jis gyveno Paryžiuje, o 2011 m. persikėlė į Berlyną, kur gyvena ir kuria iki šiol.

Bandydamas sujungti asmeninį gyvenimą su kūrybine praktika, Philipe Gerlach kuria laike besitęsiančias portretų serijas, kuriose fiksuojami draugai, pažįstami ir mylimieji. Neretai šiose fotografijose pabrėžiamas sentimentalumas ir betarpiški jausmai. Dirbdamas su skaitmenine ir analogine fotografija, menininkas kuria instaliacijas, kuriose jungiasi dabarties ir praeities prisiminimai, jis nesikoncentruoja ties vienu atvaizdu, o kuria vaizdinius tinklus, kuriuose dažnai iškyla nuorodos į subkultūrą ir muziką.

Brian Pyle (Ensemble Economique/Junk DNA) yra amerikietis garso kūrėjas, šiuo metu gyvenantis Vilniuje.

Atletika
Vitebsko g. 21, Vilnius

Instaliacijos lankymas:
Spalio 21 d., ketvirtadienį,  16–21 val.
Spalio 22 d., penktadienį, 16–19 val.
Spalio 23 d., šeštadienį 13–17 val.

Susitikimas su menininkais ir kuratore: Spalio 26 d., antradienį, 18 val.

Renginį organizuoja VŠĮ SODAS 2123. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.
Šis renginys yra www.700vilnius.lt programos dalis.